Промайнуло літо курортне

Автор: Йосиф Шнапс
20.09.2022;
901;
Содержание:

Підсумки оздоровчого сезону — 2010

Улітку, кажуть, день рік годує. Особливо для мешканців прибережних населених пунктів це період неабиякого напруження сил і великих сподівань. А на що ще сподіватися людям? Підприємства не працюють, колгоспи і радгоспи розформовані. Надія лише на дане нам Богом: море, сонце і пісок, а ще термальні води. Та чи справдилися ці сподівання?

Про підсумки курортного сезону розповідає головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації Ілля Сивакос.

На Арабатській Стрілці цього літа відпочило близько 170 тис. рекреантів. Понад 100 тис. з них — так звані організовані, які перебували на базах відпочинку та у дитячих оздоровчих таборах, решта – у приватному секторі та дикунами на пляжах. Всього на косі цьогоріч працювало 79 оздоровчих закладів, проте 26 з них не повністю пройшли офіційну процедуру відкриття.

У стаціонарних таборах Арабатки оздоровлено 2866 дітей району, у тому числі 1537 пільгових категорій: 58 сиріт, 18 дітей-інвалідів, 527 — з багатодітних та малозабезпечених сімей, 21 — «чорнобилець», 579 таких, що перебувають на диспансерному обліку, 367 — талановитих та обдарованих, 16 дітей працівників агропромислового комплексу.

У першій половині червня на базі навчальних закладів району функціонувало 23 дитячі табори з денним перебуванням. За 14 днів у них відпочило 2750 школярів.

За 8 місяців п. р. від суб’єктів туристичної галузі до бюджетів усіх рівнів надійшло 7721,9 тис. грн. (2016,4 тис. до державного бюджету і 5705,5 тис. грн. — до місцевого).

Здійснювалися заходи щодо популяризації відпочинку на Арабатській Стрілці. Зокрема, через участь у Всеукраїнських туристичних виставках (Міжнародній туристичній виставці UITT 2010 (березень, м. Київ) та Західноукраїнському турфестивалі (травень, м. Тернопіль). На автошляхах району розміщено 5 банерів з рекламою відпочинку на Арабатці.

Сприяли цьому також мистецькі фестивалі сучасного танцю «Зірки Арабату» та Всеукраїнський фестиваль національних культур «Таврійська родина». Перший заохочує початок оздоровчого сезону, другий – віддаляє його закінчення.

Рекреаційний період минув без значних надзвичайних випадків та ситуацій. У цілому його можна вважати більш вдалим, ніж попередній. Правда, дуже дошкуляли відпочиваючим комарі. Потужні зливи у червні спровокували шалене зростання чисельності комах, зупинити яке були вже не в змозі навіть позапланові протравки.

На тлі численних перевірок, що мали місце протягом цього літа, структури державної влади району продемонстрували спроможність підтримувати на належному рівні всі процеси життєдіяльності території. Проте для місцевих підприємців тягар збільшення надходжень до державного бюджету у деяких випадках виявився занадто тяжким.

Серед невирішених болючих проблем, які можуть ускладнити початок літа–2011, залишаються питання, пов’язані з остаточним узаконенням та введенням в експлулуатацію полігонів твердих побутових відходів у селах Щасливцеве та Стрілкове. Немає на Арабатці і місцевого пожежного депо, про яке йде мова вже кілька років. Не врегульовано питання й щодо узаконення ринків.

Те, що Генічеська спеціалізована водолазно-рятувальна служба не має ліцензії на підготовку матросів-рятувальників, як і парамедиків (підготовлених людей, що мають навики рятування людей з води та надання їм першої допомоги), спричинило масову недоукомплектованість рятувальних постів пляжів міста та Арабатки. Вони мають бути у кожному з оздоровчих закладів.

№38 от 23 сентября 2010г.

Комментарии

ТОП

Как правильно загорать
Как правильно загорать
Откуда берутся волны на море
Откуда берутся волны на море
Курорты, где мало русских
Курорты, где мало русских
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
Медузы на Арабатской стрелке: текущая ситуация
📝 Похожие записи
Что такое лацкан: значение, описание и какие бывают
Просмотров: 189
Городок #2
Просмотров: 833
За пределами традиций: необычные линзы для глаз в современной культуре
Просмотров: 199
Самые популярные виды тоников Schweppes
Просмотров: 195
Как выбрать казино с минимальным депозитом
Просмотров: 347
⛱️ Курорты
➡️ Хуст
➡️ Синяк
➡️ Шешоры
➡️ Косов
➡️ Воловец
➡️ Виноградов
Все курорты
🏃 Спорт
👦 Имена
🐶 Сколько лет живут собаки
🐈 Сколько лет живут коты
🔍 Популярные запросы: